Nieuw: Nina en de baby

Nina en de baby is een prentenboek. Dat genre schrijf ik niet vaak en daarom is het extra bijzonder om het wereldkundig te maken! Ik hoop dat veel kinderen - en hun voorlezers - ervan zullen genieten, niet alleen van het verhaal, maar natuurlijk ook van de illustraties van Iris Deppe. Op elke bladzijdie is wel iets grappigs te ontdekken. Kinderen vinden het leuk om details te zoeken en te benoemen tijdens het luisteren. Voor een peuter of kleuter is een nieuw broertje of zusje een ingrijpende gebeurtenis. Voorlezen en praten over verwarrende gevoelens die daarbij komen kijken kan het kind goed helpen. 

Misschien aardig om te vertellen hoe ik aan de naam kom. Vaak zoek ik op websites met babynamen iets uit, maar Nina plopte ineens op en ging niet meer weg. Ik heb namelijk een vriendin die ook Marianne heet. Toen haar zoontje begon met praten vond hij die twee Marianne's kennelijk onhandig en noemde hij mij uit zichzelf Nina. Hij en zijn broer doen dat nu nog steeds, dus in feite is Nina mijn alter ego. Maar het verhaal over Nina en de baby is compleet verzonnen en niet autobiografisch :-)

Ik ben niet alleen blij met de illustraties van Iris, maar ook met uitgeverij De Vier Windstreken. Zij hebben het boek mooi vormgegeven en laten drukken op mat papier dat goed bij de tekeningen past. Het kost € 14.95 en is overal te koop of te bestellen, ook (juist!) in je lokale boekhandel. nina achterflap klein

 

wat-tover-je-nu

Illustraties: Jeska Verstegen

Facebook

Twitter